Hírek

ÁTMENETILEG ENYHÜLNI LÁTSZIK AZ ÚJ SZOLGÁLATI TÖRVÉNY SZIGORA?

A Magyar Rezidens Szövetség vezetése az elmúlt héten egyeztetésen vett részt a kamarák, szakszervezetek és további szakmai szervezetek vezetői társaságában az EMMI épületében, melyen elmondtuk véleményünket és javaslatainkat a jelenlegi helyzet kapcsán.

FONTOS: Az itt írtak a megbeszélés előtt kapott tervezet állapotát tükrözik. Az itt írtak csak a tervezetekben szerepeltek, így akár pozitív, akár negatív irányba elképzelhető tőlük eltérés a végleges döntésben, míg a javaslatok részben írtak a Rezidenszövetség javaslatait tükrözik, az elfogadásukra nincs garancia.

TOVÁBB

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK AZ ÚJ SZOLGÁLATI TÖRVÉNY KAPCSÁN – REZIDENSEKET ÉS KORÁBBI REZIDENS-ÖSZTÖNDÍJASOKAT ÉRINTŐ SPECIÁLIS KÉRDÉSEK

Bár nagyon sok jelenleg a kérdőjel, megpróbáltuk a legfontosabb kérdéseket megválaszolni a jelenleg rendelkezésünkre álló információk és jogi vélemények alapján. A kérdéseket és válaszokat újabb információk, jogszabályi változások esetén folyamatosan frissítjük, további kérdésekkel kiegészítjük.

TOVÁBB

ÖNKÉNT VÁLLALT TÖBBLETMUNKA FELMONDÁS

Kedves rezidens és szakorvosjelölt Kollégák!
Ezen a nyáron a magyar orvostársadalom legfontosabb küzdelme kezdődött meg. Harminc év várakozás és meddő reménykedés után összefogtunk, hogy az orvosok szakmai és élethelyzeti perspektívái javuljanak és biztonságosabban gyógyulhasson a beteg.

TOVÁBB

FELHÍVÁS A „KIVÁLÓ REZIDENS, 2020” PÁLYÁZATRA!

Az idén nyolcadik alkalommal jelenik meg az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Magyar Kórházszövetség, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság, az Egészségügyi Szakmai Kollégium támogatásával az egészségügy egészét átfogó és értékelő Medicina TOP évkönyv. A könyvhöz kapcsolódóan „Kiváló rezidens, 2020” címmel pályázatot írt ki a kiadvány zsűrije és szerkesztőbizottsága.

TOVÁBB